Archivo del Autor: xarxaconsultors

Participem a la Barcelona GovJam 2013! I seguirem el nostre projecte amb Coperfield

Del 4 al 6 de juny es va celebrar a Barcelona i a 32 ciutats més del món simultàniament la GovJam, un espai de treball i cocreació per a la innovació al sector públic. Xarxa Consultors no vam voler perdre aquesta oportunitat per compartir idees i accions amb persones que treballen a l’àmbit públic i privat amb un mateix objectiu: construir solucions i enfocaments innovadors per als reptes als quals s’ha d’enfrontar el sector públic.

Dibujo2

A través de les diferents tècniques englobades dins la metodologia del design-thinking a la GovJam de Barcelona vam treballar en 8 petits grups a partir d’una frase en llatí que era comú a la resta de les ciutats del món implicades. Al final dels dos dies, compartirem els resultats dels nostres projectes amb la resta del món. D’entre les propostes presentades a Barcelona, ONE STOP GOV, projecte en el que vam participar Xarxa Consultors va ser escollit juntament amb dos més per rebre un acompanyament per part de la consultora Coperfield especialitzada en innovació social. El projecte tracta el re disseny dels espais i equipaments públics. La GovJam ha estat una experiència realment inspiradora i tot just comença…

LinkedInTwitterFacebookGoogle+EvernoteCompartir

Reflexions durant l’elaboració del Pla Territorial Educatiu de la Mancomunitat La Plana

foto bienDes de fa uns mesos, Xarxa Consultors estem treballant amb l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i amb la Mancomunitat La Plana (Osona), amb l’objectiu de fer un estudi detallat sobre la realitat educativa, les polítiques, els recursos i els agents socioeducatius al territori, com a pas previ a l’elaboració d’un Pla Territorial Educatiu. Aquest procés ens ha fet reflexionar sobre la forma de gestió dels serveis i dissenyar les polítiques.

Són moltes les crítiques a l’administració catalana i espanyola pel seus nombrosos nivells, però en alguns casos, ens que poden semblar irrelevants, com  consorcis o mancomunitats, tenen un paper fonamental en millora de la gestió dels serveis públics, en eficàcia i eficiència, i creació d’espais de treball compartits. És el cas de la Manco, que suma 12 municipis d’Osona Sud, diferents en mida, ubicació, comarca i província en alguna cas, però amb voluntat de sumar esforços per millorar els serveis, les polítiques i els recursos del territori.

Amb aquesta lògica, la Manco, que no té competències en l’àmbit educatiu, lidera aquest treball, a partir d’una demanda del territori i des d’una concepció de l’educació àmplia i transversal. Us anirem explicant els resultats!

11/07/13 Reeditem el taller “Com fer un estudi de mercat amb pocs recursos?” a la Universitat d’Estiu de Tecnocampus

image_gallery-300x179

Si ets emprenedor, estàs creant la teva pròpia empresa o tens una empresa ja en marxa necessitaràs informació que t’ajudi a vendre més i millor. Qui són els teus clients? Quines necessitats tenen? És atractiva la imatge del teu producte o servei? Què està oferint la teva competència?

Les grans empreses fan periòdicament estudis de mercat per donar resposta a aquestes preguntes. Però un emprenedor o una petita empresa no sempre té capacitat per contractar aquest tipus d’estudis. Amb aquest taller es pretenen donar pautes i eines pràctiques per orientar als emprenedors que volen realitzar ells mateixos els seus estudis de mercat, a partir dels errors més habituals a l’hora de plantejar una recerca d’aquest tipus.

Després d’haver realitzat amb molt d’èxit al saló de l’emprenedor Biz Barcelona 2012 i en el marc de l’oferta formativa de diversos col·legis professionals, des de Xarxa Consultors tornem a programar pel proper 11 de juliol de 2013 de 16h a 20h el taller Com fer un estudi de mercat amb pocs recursos? Consells pràctics i eines on line gratuïtes aquesta vegada, dins de la programació de cursos i tallers de la Universitat d’Estiu 2013 de TecnoCampus Mataró-Maresme (Av. Ernest Lluch, 32. 08302 Mataró).

Els objectius del taller són introduir-se a la investigació social i de mercat partint dels errors més habituals i de consells senzills basats en l’experiència d’una empresa especialitzada; ajudar a plantejar els objectius i les preguntes clau de l’estudi de mercat; presentar les principals eines de recerca per la realització d’un estudi de mercat senzill i presentar algunes eines i recursos online que poden facilitar la recollida d’informació de l’estudi de mercat.

El taller té un preu de 40€ (36€ col·lectiu amb descompte) i les inscripcions es poden fer aquí.

Finalitza el treball de camp del projecte sobre mercats municipals.

Després d’un intens hivern, hem finalitzat el treball de camp del projecte encarregat per l’àrea de mercats de la Diputació de Barcelona per tal de conèixer més a fons les necessitats dels mercats municipals de la província de Barcelona.

El treball s’ha realitzat entre novembre de 2013 i febrer de 2013 i hi han participat un total de 79 persones entre experts, tècnics de mercats municipals, regidors i paradistes.

Com a resultat d’aquest procés s’wordlee mercatshan detectat els principals desafiaments a què s’enfronten els mercats municipals i han sorgit un munt de propostes i idees molt interessants.

El proper pas del projecte és contrastar totes aquestes idees amb el Grup d’Experts i desenvolupar un Pla d’Acció.

Com explicar la societat catalana a l’ESO? Testem uns nous materials didàctics als instituts

Des de Xarxa Consultors estem elaborant per a tots els instituts de Catalunya uns materials didàctics per treballar a l’aula com és la societat catalana d’avui i, en especial, quines són les desigualtats socials. Els materials parteixen  d’un encàrrec de la Fundació Jaume Bofill, a partir de 10 vídeos elaborats en motiu dels 10 anys del Panel de Desigualtats de Catalunya, “Trajectòries i canvi social a Catalunya. 10 anys, 10 debats”.

Dibujo2

Cada vídeo està acompanyat d’una proposta didàctica i dos quaderns, un pel docent, l’altre per l’alumne, amb diferents propostes d’activitats i materials de suport per treballar a l’aula els continguts presentats al vídeo. En aquests moments estem realitzant les proves pilot i el contrast amb 4 instituts de Barcelona de diferents titularitats (públics, concertats i privats) i en diversos barris de la ciutat.

Els materials volen motivar el debat i l’interès dels joves sobre temes socials actuals, i al mateix temps contribuir a que el coneixement científic elaborat a través del PaD tingui una major divulgació a la societat de Catalunya. Us presentarem en breu els materials didàctics finals!

Es presenta públicament la Taula per a la Inclusió i la Cohesió Social a l’Alt Empordà

A finals del mes de febrer, una vintena d’entitats d’acció social de la comarca de l’Alt Empordà es van trobar a Figueres per explicar als mitjans de comunicació de la província de Girona quina realitat social està vivint la comarca i com estan treballant les entitats per a fer-hi front.

Dibujo

Des de l’any 2010, Xarxa Consultors ha estat treballant conjuntament amb un grup d’entitats de l’Alt Empordà que compartien la idea de què junts arribarien més enllà que per separat. Avui són o comencen a ser un nucli de treball conjunt, que de ben segur seguirà creixent. Però per arribar aquí han calgut tres anys de treball i superar moltes etapes. La primera va ser el coneixement de l’altre, vam fer dinàmiques de grups, vam crear un blog (ara integrat a la web Inclusió de l’Alt Empordà), vam fer fitxes  de cada entitat,…

El següent pas va ser compartir preocupacions sobre la realitat de la comarca per a tenir un diagnòstic compartit, després vam sumar informació sobre subvencions, recursos i serveis al territori,…  i poc a poca es van anar trencant barreres. Per primera vegada s’ha posat en comú la informació sobre l’activitat que té cada entitat (quantes dones i homes atén, per quines problemàtiques, amb quin personal compta,…), i s’ha creat un Banc de recursos compartits entre totes les entitats que formen la Taula, on es cedeixen mútuament o comparteixen  espais, vehicles i serveis. A més, durant un any s’han debatut i consensuat les regles de funcionament de la Taula, així com, els seus objectius i composició.

Actualment, els reptes socials, educatius, econòmics i residencials que enfronta la comarca són molt importants i caldrà utilitzar totes les estratègies disponibles. El Pla d’Inclusió de l’Alt Empordà en serà una, però la Taula per a la Inclusió i la cohesió social, amb totes les complicitats que ha generat, serà clau. A partir d’ara caldrà fer créixer la Taula amb noves entitats, avançar en l’autogestió d’aquest espai i endegar projectes conjunts. Per a Xarxa Consultors ha estat un espai d’experimentació i d’aprenentatge immens del tipus de relacions que s’hauran d’establir entre els agents (públics i privats) d’un territori perquè les polítiques siguin sostenibles en el futur. Moltes gràcies i molta sort!

 

 

Consells emprenedors per a adolescents

El 20 de febrer de 2013 Xarxa Consultors i l’associació Arrenca a córrer vam tenir l’oportunitat de compartir reflexions amb nois i noies de batxillerat de l’Escola IPSI de Barcelona. Arrenca a córrer és una associació creada per dues emprenedores socials, la Mercè Botella i la Laura Robert, amb l’objectiu de promoure la cultura emprenedora entre infants i joves. Seguint la nostra filosofia de treball en xarxa, quan l’Escola IPSI va proposar a la Laia Monterde (membre de Xarxa Consultors) fer una sessió sobre emprenedoria en el marc de les Jornades Culturals del centre, la reacció va ser immediata, proposar una sessió conjunta amb Arrenca a córrer.20130220_090605-300x225

Ens varem trobar davant d’una colla de joves engrescats i motivats per debatre entorn al nou paradigma laboral del que en són clars protagonistes, a partir d’experiències emprenedores i d’aquest vídeo. Els hi vam plantejar les disjuntives OCI-NEGOCI, COMPARTIR-COMPETIR, FLEXIBILITAT-ESTABILITAT I ÈXIT-FRACÀS i vam desenvolupar un taller participatiu en el que 30 joves de batxillerat van reflexionar sobre com veuen aquests valors en la seva vida personal i en el marc dels seus objectius professionals de futur.

A més, Barcelona TV n’ha publicat un breu article a la seva web BTVnotícies.cat

El nus mes petit de Xarxa

Després de fer-nos esperar 9 mesos, ahir va néixer la Greta, el nus més petitó de Xarxa.

Com a bona primerenca ha demostrat molt poca puntualitat i ens ha tingut a tots pendents del whatsup durant les dos darreres setmanes. Finalment, ahir al vespre tots els nostres mòbils es varen disparar amb l’esperada  foto d’un Xavi feliç i amb cara de padrazo.

Moltes felicitats a tots tres!!!!

El Pla d’inclusió Social de l’Alt Empordà estrena web

Ja fa uns quants anys que treballem amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà per aconseguir una societat més justa i menys desigual

Primer varem acompanyar al Consell en l’elaboració del Pla Estratègic de Serveis Socials, després varem engegar un procés de detecció de necessitats socials a la comarca i, finalment, varem ajudar al Consell en la creació de la Taula de Benestar Social a la que hem estat donant suport en la seva dinamització.

Tot aquest procés ha estat paral.lel a la realització del Pla d’Inclusió Social de l’Alt Empordà, que tot just estrena nova web amb un fantàstic vídeo on podem veure i sentir les veus dels protagonistes del Pla.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tqi-Byi4yxc]

Un nou Pla Estratègic de Desenvolupament Local al Baix Empordà

Iniciem una nova aventura per l’Empordà, en aquesta ocasió, per la zona del Baix Empordà.

El projecte, que realitzem amb Actíva Prospect, consistirà en l’elaboració d’un Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local i ocupació a la Bisbal d’Empordà i municipis de l’entorn.

L’equip de treball estarà format per Berta Pongiluppi, David Moreno, Laia Monterde i Claudia Vallvé. Un equip de luxe per compartir coneixements, experiència, metodologia i, sobre tot, disfrutar treballant plegats un altre cop.