Archivo de la categoría: Organitzacio i RRHH

Des de l’àrea d’organització i desenvolupament de RR.HH posem a la disposició dels nostres clients els nostres coneixements i experiència en desenvolupament organitzacional i la gestió de persones

Un Pla d’igualtat per a l’ORGT

Fins a mitjans de 2016 estarem treballant a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT) per la elaboració del Pla d’Igualtat.

Durant aquest darrer trimestre de l’any hem estat preparant la metodologia i tot just acabem de convocar els dos òrgans de participació que aniran fent el seguiment del pla durant tot el procés d’elaboració: la comissió d’igualtat i el comitè directiu.

igualdad-d-e-oportunidades1El primer trimestre de 2016 el dedicarem a fer un diagnòstic d’igualtat a l’organisme, que endagarem a partir de l’anàlisi de dades quantitatives i qualitatives (explotació de dades de la plantilla, anàlisi de documents interns i externs, entrevistes en profunditat amb interlocutors clau, entrevistes estructurades amb diferents persones de l’organisme i enquesta a tota la plantilla de l’Organisme). L’anàlisi i explotació de tota aquesta informació ens permetrà identificar els punts de millora, des del punt de vista de la igualtat, i elaborar un Pla amb accions a curt, mig i llarg termini. La participació de tot el personal i l’anàlisi en clau de millora seran els principals eixos que ens guiaràn al llarg de tot aquest procés.

 

LinkedInTwitterFacebookGoogle+EvernoteCompartir

Acompanyant a l’equip d’atenció a la dependència de l’Ajuntament de Badalona a millorar els seus processos de treball

Per encàrrec de l’àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, des de començament d’octubre treballem amb l’equip d’atenció a la dependència de l‘Ajuntament de Badalona per ajudar a millorar els seus processos de treball i aconseguir una organització més eficient i, en definitiva, poder oferir un millor servei.

Rambla

Després d’una primera fase breu de diagnòstic i identificació de les principals necessitats de l’àrea, ens hem posat a treballar en la definició dels processos interns. Primer, treballant amb tot l’equip per definir el mapa de processos de l’atenció a la dependència. Després, en petits grups, treballem en profunditat cada un dels processos.

Ens reunirem de manera periòdica fins a mitjans de gener, i mentre un grup treballarà en detall la recepció i l’acollida dels usuaris i les eines per fer un bon diagnòstic, l’altre grup es centrarà en definir el procés d’elaboració del PIA (Pla Individual d’Atenció) i establir criteris que permetin sistematitzar i millorar el seguiment dels usuaris en situació de dependència.

Al final del treball posarem en comú la feina feta i identificarem un o més projectes que es puguin implementar de manera immediata per posar-lo en pràctica seguint els quatra passos de la millora continua (planificar, fer, verificar, actuar).

 

Nou projecte amb el Consorci del Moianès per millorar l’eficàcia del servei

Des de fa unes setmanes estem treballant amb l’equip tècnic del SOM (Servei d’Ocupació del Moianès) per analitzar els processos de treball i identificar potencials àrees de millora.

Sota el lema: “escrivim el que fem per fer el que hem escrit“, estem analitzant els processos del servei i les diferents accions que es realitzen per donar servei als seus usuaris i definint les activitats que s’han de realitzar, en cada cas, per oferir un servei que sigui al mateix temps òptim i eficaç.

2015-05-12 14.01.34

Començant per l’arribada d’usuaris al servei, analitzem les accions que es realitzen i examinem què es fa, com es fa, qui intervé, quines eines i quins documents es necessiten.

2015-05-28 13.25.07

Aquest procés ens permet identificar allò que no funciona i consensuar, entre tot l’equip tècnic, noves maneres de fer la feina. En alguns casos, és possible prendre decisions que impliquin una nova manera de fer més efectiva, bé des del punt de vista del servei que es proporciona al usuari, be des del punt de vista de la organització interna i de la eficàcia del servei. En altres casos, sorgeixen aspectes que requereixen una anàlisi més en profunditat. Aquestes millores es recullen en un llistat que, un cop definits els processos, es prioritzen en funció d’urgència i necessitat, i es programen les accions necessàries per dur-los a terme.

En finalitzar el projecte, l’equip del SOM disposarà d’un manual complert amb tots els seus procediments que els permetran “fer allò que han escrit” i un llistat de nous projectes de millora a implementar.

Convocades subvencions públiques destinades a la petita i mitjana empresa i altres entitats per a l’elaboració i implantació de plans d’igualtat

Les subvencions estan adreçades a:

  • Empreses entre 30 i 250 persones treballadores
  • Que per primera vegada elaborin un pla d’igualtat

El termini per realitzar les activitats subvencionades és fins al 31 d’agost de 2016.

La subvenció té un import màxim de 10.000 € i permet finançar les següents despeses:

  • Import corresponent al cost derivat de la elaboració del diagnòstic de la situació de l’entitat en relació amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes
  • Despeses derivades de la elaboració del pla d’igualtat
  • Despeses derivades de la implantació de la primera fase d’aplicació de les mesures definides al pla d’igualtat, com ara campanyes de sensiblització, accions de formació i noves contractacions relacionades amb el pla d’igualtat

El termini per presentar sol.licituds per a aquesta subvenció finalitza el dia 11 de maig de 2015.

Des de Xarxa Consultors donem suport a les organitzacions en la realització dels seus Plans d’Igualtat.

Més informació

Ja hem presentat els resultats de l’estudi per AGBAR

2015-02-17 11.29.12

Divendres passat varem presentar a aqualoty els resultats de l’estudi de producte sobre el Màster de Gestió de l’Aigua.

Ha estat un projecte molt interessant, en què hem pogut parlar amb professionals del sector de l’aigua sobre el seu desenvolupament professional.

En total hem realitzat tres grups de discussió, en els que han participat 24 persones. La dinàmica de grups ha estat molt complerta, doncs hem combinat observació, dinàmiques focals i fins i tot una gamestorming en la que varem utilitzar la dinàmica sell the box.

2015-02-17 11.27.38

 

 

 

Ha estat un veritable plaer treballar amb Aqualogy. Esperem que aviat tinguem la oportunitat de repetir l’experiència.


Buscamos a profesionales del sector del agua para un estudio de producto

Estamos realizando un estudio de producto para valorar el enfoque y las características de un Master online en Gestión del Agua que se encuentra actualmente en fase de diseño.

Para realizar el estudio estamos buscando profesionales que deseen participar en un focus group destinado a recoger sus valoraciones y opiniones sobre el producto. Concretamente, buscamos profesionales del sector del agua o potencialmente interesados en formarse en este ámbito. La participación en el grupo se verá compensada con un cheque regalo de amazon.

Los grupos se realizarán los días 27 y 28 de enero, y 4 de febrero de 19 a 20 horas, en la torre Agbar (Av. Diagonal, 211, 08018 Barcelona)

2014-11-06 09.54.04Las personas interesadas en participar pueden contactar con jennifer fuster para pedir más información y/o reservar su plaza.

Sesió de networking al COLPIS

La setmana vinent el COLPIS organitza una sessió d’speed networking entre col.legiats i empreses de l’àrea de les relacions internacionals. Cinc minuts, deu empreses, 14 col.legiats.. i a fer contactes.

La sessió estarà dinamitzada per Claudia Vallvé i Isabel Lopez, de Xarxa Consultors, i per Carla Canal, de l’Agència Catalana de Cooperació.

El passat dimecres va tenir lloc una primera sessió de col.legiats per preparar les presentacions.

2014-11-26 18.31.59

Esperem que s’aconsegueixin molts contactes interessants.

Presentació del projecte de detecció de les necessitats formatives de l’associacionisme cultural català. Propostes per a l’elaboració d’un pla de formació del sector

El dia 25 de setembre es van presentar al Palau Marc de la Rambla de Santa Mònica les principals conclusions de l’estudi realitzat en l’associacionisme cultural a Catalunya, en relació a les necessitats formatives de les federacions del sector.

Amb la presentació inicial del Sr. Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya i la presència d’un bon nombre de les entitats participants en l’estudi, es van posar les bases per a l’elaboració d’un pla de formació sectorial.

El Xavier Peralta, de Xarxa Consultors i el Fabian Mohedano, consultor expert en el sector, van ser els encarregats de portar a terme el projecte, presentant els resultats del mateix, així com les possibles línies d’actuació futures a impulsar.

El projecte va consistir en un diagnòstic inicial amb pràcticament la totalitat de federacions (unes 30, aproximadament), amb una validació prèvia de les variables d’anàlisi per part d’experts reconeguts en la matèria. Fruit de la diagnosi realitzada en aspectes clau com la gestió i la estratègia formativa, l’organització interna, la tècnica o la qualitat democràtica, entre moltes d’altres, es van extreure 65 conclusions clau sobre la situació actual de les entitats, així com les línies estratègiques bàsiques a seguir per a l’elaboració d’un pla de formació transversal per a tot el sector.

 

 

Nova convocatòria per a plans d’igualtat a Pimes i entitats

Ja és OBERTA LA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials Igualtat per ELABORAR PLANS D’IGUALTAT per a:

  • Empreses d’entre 30 i 250 treballadors
  • Cooperatives
  • Associacions
  • Fundacions

El termini per presentar-se acaba el proper dimarts 10 de juny de 2014.

Si a la vostra organització vol tenir un Pla d’Igualtat, però teniu dubtes sobre què és, per a què serveix o què implica, aqui trobareu una breu presentació sobre aquests aspectes i sobre com ho treballem.

 

Per a qualsevol aclariment o informació addicional si us plau, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Cliqueu aqui per accedir a la resolució publicada al BOE

Construint el mapa dels processos dels Serveis Socials Bàsics

El passat 28 de juny vàrem celebrar al Cosmocaixa el tancament del projecte “Enllacem els Serveis Socials Bàsics”.

Ha estat un projecte molt interessant, en el que hem treballat amb els Serveis Socials d’11 territoris per tal de definir conjuntament procediments de treball i unificar models de gestió.

El resultat de la feina conjunta s’ha recollit en una wiki que ha de permetre mantenir els processos i continuar treballant de manera col.laborativa.

A més, durant la Jornada, vàrem comptar amb la col·laboració de l’Albert Folk  i de Pablo Lago que va realitzar i editar un vídeo de la jornada final, en la que els participants varen poder compartir el treball realitzat i celebrar la feina conjunta. Es tracta d’un document gràfic que transmet, molt millor que qualsevol altre escrit o document, el clima de compromís i treball conjunt que es va aconseguir crear en el marc del projecte i que esperem es mantingui durant molt temps.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DEXljNJxKUI]