Archivo por meses: mayo 2013

Presentació de resultats del estudi sobre els mercats

El proper dilluns 3 de juny es presenten els resultats del estudi de necessitats als mercats municipals realitzat per Xarxa Consultors entre 2012 i 2013 en el 5e Congrés de mercats municipals de la província de Barcelona

Congres mercats municipals

L’acte tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison, i en Xavier Font i la Georgina Xufré Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona presentaràn els resultats de l’estudi.

LinkedInTwitterFacebookGoogle+EvernoteCompartir

Reflexions durant l’elaboració del Pla Territorial Educatiu de la Mancomunitat La Plana

foto bienDes de fa uns mesos, Xarxa Consultors estem treballant amb l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i amb la Mancomunitat La Plana (Osona), amb l’objectiu de fer un estudi detallat sobre la realitat educativa, les polítiques, els recursos i els agents socioeducatius al territori, com a pas previ a l’elaboració d’un Pla Territorial Educatiu. Aquest procés ens ha fet reflexionar sobre la forma de gestió dels serveis i dissenyar les polítiques.

Són moltes les crítiques a l’administració catalana i espanyola pel seus nombrosos nivells, però en alguns casos, ens que poden semblar irrelevants, com  consorcis o mancomunitats, tenen un paper fonamental en millora de la gestió dels serveis públics, en eficàcia i eficiència, i creació d’espais de treball compartits. És el cas de la Manco, que suma 12 municipis d’Osona Sud, diferents en mida, ubicació, comarca i província en alguna cas, però amb voluntat de sumar esforços per millorar els serveis, les polítiques i els recursos del territori.

Amb aquesta lògica, la Manco, que no té competències en l’àmbit educatiu, lidera aquest treball, a partir d’una demanda del territori i des d’una concepció de l’educació àmplia i transversal. Us anirem explicant els resultats!

11/07/13 Reeditem el taller “Com fer un estudi de mercat amb pocs recursos?” a la Universitat d’Estiu de Tecnocampus

image_gallery-300x179

Si ets emprenedor, estàs creant la teva pròpia empresa o tens una empresa ja en marxa necessitaràs informació que t’ajudi a vendre més i millor. Qui són els teus clients? Quines necessitats tenen? És atractiva la imatge del teu producte o servei? Què està oferint la teva competència?

Les grans empreses fan periòdicament estudis de mercat per donar resposta a aquestes preguntes. Però un emprenedor o una petita empresa no sempre té capacitat per contractar aquest tipus d’estudis. Amb aquest taller es pretenen donar pautes i eines pràctiques per orientar als emprenedors que volen realitzar ells mateixos els seus estudis de mercat, a partir dels errors més habituals a l’hora de plantejar una recerca d’aquest tipus.

Després d’haver realitzat amb molt d’èxit al saló de l’emprenedor Biz Barcelona 2012 i en el marc de l’oferta formativa de diversos col·legis professionals, des de Xarxa Consultors tornem a programar pel proper 11 de juliol de 2013 de 16h a 20h el taller Com fer un estudi de mercat amb pocs recursos? Consells pràctics i eines on line gratuïtes aquesta vegada, dins de la programació de cursos i tallers de la Universitat d’Estiu 2013 de TecnoCampus Mataró-Maresme (Av. Ernest Lluch, 32. 08302 Mataró).

Els objectius del taller són introduir-se a la investigació social i de mercat partint dels errors més habituals i de consells senzills basats en l’experiència d’una empresa especialitzada; ajudar a plantejar els objectius i les preguntes clau de l’estudi de mercat; presentar les principals eines de recerca per la realització d’un estudi de mercat senzill i presentar algunes eines i recursos online que poden facilitar la recollida d’informació de l’estudi de mercat.

El taller té un preu de 40€ (36€ col·lectiu amb descompte) i les inscripcions es poden fer aquí.

Fem un curs a l’escola d’estiu del CDL. Com explicar la societat catalana a l’ESO?

Durant tot aquest any hem estat treballant per a la Fundació Jaume Bofill en l’elaboració d’uns materials didàctics que ajudin a explicar als alumnes d’ESO com és la nostra societat.

Els materials parteixen dels 10 vídeos divulgatius elaborats per la Fundació Jaume Bofill per celebrar el 10 aniversari del Panel de Desigualtats dins el cicle “Trajectòries i canvi social a Catalunya. 10 anys, 10 debats”. En total, es proposen més de 100 activitats per treballar aspectes relacionats amb l’estructura i funcionament de la societat catalana i, més especialment, amb la comprensió de les desigualtats socials. Tots aquests continguts estaran aviat disponibles a la plana web de la Fundació Jaume Bofill.

2013-05-08 16_06_05-Escola d'EstiuParal·lelament a la publicació d’aquests materials, hem programat un curs a l’Escola d’Estiu del Col·legi de Llicenciats per tal d’oferir al professorat d’ESO coneixements bàsics, materials, eines i estratègies que els ajudin a explicar als seus alumnes cóm és la societat catalana d’avui en dia.

Les inscripcions ja estan obertes. Podeu accedir clicant en aquest link.

També es pot accedir des del llistat de cursos de la web de l’Escola d’Estiu del CDL , seleccionant <Barcelona> i <ciències socials>. El títol del curs és  Com som? Explicant la societat catalana actual als alumnes d’ESO i el codi del curs és el 133309.