Archivo por meses: noviembre 2014

Pla de diversitat i convivència a Sant Joan de Vilatorrada

Ahir van tenir lloc les sessions de treball amb tècnics i entitats de Sant Joan de Vilatorrada, en el marc de l’elaboració del Pla de diversitat i convivència del municipi.

2014-11-27 13.26.542014-11-27 14.17.19

Es tracta d’un projecte impulsat pel Servei d’Acció Comunitària i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona i que compta amb l’assistència tècnica de Xarxa Consultors.

El projecte consisteix en la realització d’un Pla de diversitat i convivència des de l’àmbit comunitari, amb els següents objectius:

  1. Analitzar les potencialitats, necessitats i dificultats del personal tècnic de diferents àmbits que treballa al municipi, així com la xarxa ciutadana activa en relació a la gestió de la diversitat.
  2. Elaborar una diagnosi de la realitat social del municipi, compartida entre els diferents agents, fent èmfasi en els espais de convivència i d’integració existents.
  3. Consensuar uns eixos d’intervenció per treballar la diversitat cultural i la convivència a Sant Joan de Vilatorrada.

Després d’una primera fase d’anàlisi documental, realització d’entrevistes, i celebració dues sessions grupals amb tècnics i entitats es podrà presentar una primera diagnosi, punt de partida per al disseny d’eixos d’intervenció que permetin treballar la diversitat i la convivència de manera transversal i amb la implicació de tots els agents clau del municipi.

 

LinkedInTwitterFacebookGoogle+EvernoteCompartir

Sesió de networking al COLPIS

La setmana vinent el COLPIS organitza una sessió d’speed networking entre col.legiats i empreses de l’àrea de les relacions internacionals. Cinc minuts, deu empreses, 14 col.legiats.. i a fer contactes.

La sessió estarà dinamitzada per Claudia Vallvé i Isabel Lopez, de Xarxa Consultors, i per Carla Canal, de l’Agència Catalana de Cooperació.

El passat dimecres va tenir lloc una primera sessió de col.legiats per preparar les presentacions.

2014-11-26 18.31.59

Esperem que s’aconsegueixin molts contactes interessants.

Taller de speed networking al col.legi de sociòlegs

Des del col.legi de sociòlegs s’està organitzant un taller de speed networking per posar en contacte a col.legiats amb empreses de consultoria internacional.

La sessió s’organitzarà en el marc del programa de millor de l’ocupabilitat que organitza el Col·legi amb la col·laboració de la Fundació Obra Social “La Caixa” i estarà dinamitzada per Claudia Vallvé, de Xarxa Consultors, i Carla Canal, politòloga i tècnica de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

La tècnica del speed networking permet posar en contacte empreses i professionals, a través d’una dinàmica molt ràpida i àgil. En aquest link trobareu més informació sobre els objectius i destinataris de la sessió.

Notícies del col·legi: FES XARXA I CONEIX A LES ORGANITZACIONS QUE TREBALLEN EN EL SECTOR DE L’ACCIÓ INTERNACIONAL!

 

Diagnòstic del comerç al Prat de Llobregat

Durant tot aquest mes hem estat realitzant entrevistes al Prat de Llobregat, en una col.laboració amb Prisma Urbà per al projecte: PROPOSTA DE DIAGNOSI DE L’ECONOMIA URBANA: EL COMERÇ I LA RESTAURACIÓ, NOVES REALITATS I TENDÈNCIES DE FUTUR AL PRAT DE LLOBREGAT.

2014-10-21 17.00.03

Equipades amb la càmara, el GPS i la gravadora hem estat voltant pel Prat, parlant amb diferents tipus d’establiments de comerç i hosteleria. Hem parlat amb emprenedors que han creat el seu negoci fa poc temps i d’altres que regenten negocis familiars “de tota la vida”, amb gent del Prat i de fora del Prat, amb botigues de roba, perfumeries, colmados, cellers, restaurants, bars, pizzeries, kebabs…. Cada entrevista és un món, però és precisament d’aquest caleidoscopi d’històries i vivències el que configura la realitat del comerç i la restauració del municipi.

Després d’uns quants dies passejant pel Prat ens endinsem en la fase d’anàlisi. Tenim molta informació. Ara es tracta de donar-li forma i construir propostes útils per ajudar a l’ajuntament a identificar els nous reptes de futur i definir eixos estratègics que ajudin a dinamitzar l’economia urbana del comerç i restauració.